• En kaliteli ürünler ile hizmet veriyoruz

  • Hizmet sağlayıcısıyız

Epoksi Terrazzo Nedir?

Epoksi terrazzo uygulaması, zemin üzerinde bulunan cam, midye, granit, mermer parçalarının birleşiminden oluşan sürekli(derzsiz) tasarımlarını oluşturmanızı sağlayan zemin kaplama çeşididir. Bu uygulama hijyenik, dayanıklı ve dekoratif görünümlü yapıya sahiptir. Epoksi terrazzonun uygulandığı alandaki kalınlığı 6-12 mm arasında değişkenlik gösterir.

1- Epoksi Terrazzonun Kullanıldığı Alanlar

Epoksi terrazzolar, akışkan özelliğine karşı direnç gösteren likit bir üründür. Derzli olmayan yapısı ile zemin üzerinde bir bütün olarak gözükür. Örneğin;

- Havalimanları,
- Metro istasyonları,
- Turizm tesisleri,
- Spor kompleksleri,
- Hastane,
- Alışveriş Merkezleri,
- Restoranlar,
- Fuar ve sergi salonları,
- Konut ve sosyal tesisler gibi kapalı veya açık olan her alanda tercih edilmektedir. Bu uygulama sayesinde geniş görünüm elde edilir.

2- Epoksi Terrazzo Uygulamasının Aşamaları Nedir?

A) Ön Hazırlık Aşaması: Ön hazırlık aşamasında, epoksi terrazzo uygulanacak yüzeyin uzman ekipler tarafından zemin üzerinde herhangi bir deformasyon olup olmadığı kontrol edilmelidir. Daha sonra iş akışının metotları doğru bir şekilde belirlenerek uygulama aşamasına geçilir.

B) Astarlama Aşaması: Bu işlemlerde ilk adımda kullanılacak olan epoksi malzemeleri seçilerek zemin üzerinde mala ve rulo yardımı ile homojen olarak yüzeye dağıtılır. Bir sonraki astar işlemi yüzey kuruduktan sonra uygulanmalıdır. Kuruyan yüzey sonrasında terrazzo işlemine astar uygulaması yapılarak bu aşamada tamamlanır.

C) Kaplama Aşaması: Bu aşamada zemin üzerine alüminyum derz çıtaları ile yüzey bölümlere ayrılarak sabitlenir. Kaplama işlemi için tercih edilen malzemeler ürün reçetesine uygun karıştırılarak çıtalar içerisindeki boş alanlara dökülüp düzeltilir. Sonrasında zemin 24 ile 48 aralığında kurutulmalıdır. Son olarak terrazzo yüzey elmas siliciler yardımı ile yaklaşık 1,5-2 mm yüzey tıraşlanır ve yüzey pürüzsüz bir görünüm elde edilir.

D) Son Kat Cila Aşaması: Kaplama işleminden sonra yüzey temizlenip son kez pamuklu mop yardımı ile cila işlemi yapılır. Bu uygulama 2 ya da 3 kat olarak uygulanmaktadır. Cila kuruduktan sonra yüzey alan insan trafiğine açılabilir.

3- Epoksi Terrazzo Uygulamasının Avantajları

- Görsel açıdan dekoratif görünüm sağlar.
- Yüzeyin kimyasal ve fiziksel dayanıklılığı artar.
- Tercih edilen agrega sayesinde yüzey de farklı dizayn çalışmaları yapılabilir.
- Mikrop ve bakteri oluşumunu engeller.
- Uygulama işlemleri kolaydır.
- Sıvı geçirmez.
- Kaplama uzun ömürlüdür.

Kısacası terrazzo renklendirilip, solventsiz epoksi ile farklı ölçülerde doğal taş, cam, ayna, deniz kabuğu vb. malzemelerden agregalar kullanılarak, epoksi terrazzo kaplama işlemi yapılır. Bu işlemler sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Örneğin epoksi terrazzo uygulamasının yapılacağı ortamın kapalı olması durumunda havalandırma imkanının sağlanmasına önem verilmelidir. Çünkü hem ortamın kuruması hem de çalışan sağlığı açısından önem arz eden bir konudur. Ayrıca çalışma ortamında ekipler muhakkak eldiven, gözlük ve koruyu giysi kullanmalıdır. Yazımız ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizlere iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Lolan_Whatsapp Whatsapp