• En kaliteli ürünler ile hizmet veriyoruz

  • Hizmet sağlayıcısıyız

Epoksi Zemin Kaplama Nedir?

Epoksi, ülkemizde hızla bilinen ve büyüyen uygulamalardan biri haline gelmiştir. Özelikle kurumsal yapılarda epoksi boya zemin kaplama çalışmaları tercih edilmektedir.

Epoksi zemin kaplama, zeminin daha sert dayanıklı bir yapıya getirilmesi için kimyasal bir malzeme olan epoksi ile zeminin kaplanmasıdır.

Günümüzde zemin kaplama işleminin sık tercih edilmesinin nedenlerinden biri farklı dekorasyon araçlarında da kullanılabilir olmasıdır. Epoksi zemin kaplama uygulamaları hem dayanıklı hem de estetik bir yapıya sahiptir

Sağlam bir yapı malzemesi olmasının dışında istenilen şekli alması sayesinde estetik açıdan büyük kolaylık sağlar. Kullanımı oldukça rahat olması ve hijyenik olması kolay temizlenebilir yapıya sahip olması diğer zemin kaplama gruplarından fazla tercih edilebilmesini sağlar.

Epoksi zemin kaplama nerelerde kullanılır?

Yapıların çevresel etkilere karşı dayanıklı hale getirilmesi her zaman yapı sektöründe önemli yere sahip ve çokça araştırma konularından biri olmuştur. Her türlü alanda kullanılabilirliği kara ve deniz yapısında , sanayinin en kötü koşullarına karşı estetik malzeme ile kaplayarak korumayı geliştiren yapı malzemesidir.

Grenli epoksi kaplama (portakal kabuğu desenli) kaplama temizlenmesi kolay ve toz tutmayan genel ağır trafige maruz kalan alanlarda tercih edilen bir zemin kaplama malzemesidir.

Epoksi zemin kaplama özellikleri nelerdir?

- Suya, aside ve alkaliye direncinin yüksek olması ve zamanla bu direnci kaybetmemesi.
- Yüzeyin kaymayan yapıda olması.
- Kimyasallara karşı dayanıklıdır.
- Kolay temizlenir, hijyeniktir.
- Sürtünmeye ve aşınmaya karşı dayanıklı zeminler oluşturur.
- Geniş renk seçeneklerini bulundurması.
- Uzun ömürlü olması.

Epoksi boyanın kullanım alanları nelerdir?

- En yaygın olarak zemin kaplamada kullanılan epoksi boya aşınmaya karşı koruyucudur.
- Eski betonu birleştirmek için yapıştırıcı reçine kullanılır.
- Su altı imalatlarında yalıtım malzemesi olarak kullanılır.
- Yapıda oluşan çatlakların ve oyukların doldurularak yapıştırılmasında veya enjekte edilmesinde kullanılır.
- Boya ve astar olarak da kullanılmaktadır.

Epoksi boyanın uygulama alanları nelerdir?

Endüstriyel üretim tesisleri, okullar, fabrikalar, otoparklar, avm, ofisler vb betonun aşınmaması darbeye karşı dayanıklı olması ve kimyasalları geçirmemesi için epoksi zemin kaplama işlemi uygulanmaktadır. Konforu ve sağlamlığı günümüzde bir çok alanda kullanılabilirlik açısından çok popüler olmuştur. 

Epoksi boya renk seçenekleri nelerdir?

Bir katalogda gördüğünüz renklerin yanı sıra epoksi boyanın renk skalası daha dar olmasına rağmen bu bir dezavantaj olarak gözükmemektedir. Epoksi boya uygulamasını yapacak olan ustanın eşsiz kabiliyetine göre istenilen modellere dönüştürülebilir. En çok tercih edilen renkler bej, gri ve mavi tonlarıdır.

Lolan_Whatsapp Whatsapp