• En kaliteli ürünler ile hizmet veriyoruz

  • Hizmet sağlayıcısıyız

Terrazzo Nedir?

Terrazzo’nun kökleri 15 yüzyıla ve İtalya’nın Venedik şehrine kazar uzanır. O dönemki inşaat işçileri mermerlerden arda kalan kalıntıları kendi evlerinde, kışlalarında kullanmaya başlamışlardır. Mermerlerden artan parçalar çamur ile birbirine tutturulmuş, kurutulmuş ve el yardımı ile düzeltilmiştir. Yüzyıllar geçtikçe yeni araçlar ve teknikler ile bu zemin kaplama teknolojisi gelişmiştir. Ancak fikir halen ilk başlardaki çıkış hali ile aynı şekildedir.

Günümüzün terrazzo döşemesi, geleneksel sanatın güzelliğini epoksi reçinesi ve geri dönüştürülmüş agrega gibi modern gelişmelerle birleştirmektedir. Doğal mermer, geri dönüşümlü cam veya plastik talaşların seçilen renk kombinasyonları, pigmentli çimento veya epoksi matrisine yerleştirilir ve hazırlanmış bir beton plaka üzerine malalanır. Öğütme ve parlatma işlemi, agregaların tam rengini açığa çıkaran ayar ve kurutma işlemlerinde gerçekleşir. Sızdırmazlık maddeleri daha sonra ilave parlaklık ve parlaklık sağlamak için uygulanabilir.
 

Neden Terrazzo kullanmalıyız?

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca mozaik döşemenin tercih edilmesinin birkaç nedeni var. Terrazzo uygulamaları alanında bir çok projenin karşımıza çıkmasının 4 temel nedeni vardır.
    • Yenilmez Dayanıklılık : Yüzyıllar önce Avrupa, Asya ve Orta Doğu'da kurulan Terrazzo döşemeler bugün bile her zamanki gibi canlı görünüyor. Karo gibi çatlamaz ya da linolyum gibi zamanla parlaklığını kaybetmez ve çoğu kimyasal veya leke endişesine karşı dirençlidir./p>


    • Kolay Bakım : Gözenekli olmadığından günümüzün epoksi terrazzo temizliği çok az çaba gerektirir. Doğal eklemsiz yüzeyi bakteri üremesini desteklemez.


    • Çevreye Zarasızdır : Terrazzo zemininiz hiçbir zaman bir yerlere gömülmez, aynı zamanda mevcut agregaların tamamı geri dönüşüm malzemelerinden elde edilir.


    • Sınırsız Tasarım Seçenekleri : Bölücü şeritler ve “çizgilerdeki renkler” ile kolayca şekiller oluşturma yeteneği ile birlikte sayısız renk seçeneği sunar. Zemininizin nasıl görünebileceğinin tek sınırının hayal gücünüz olduğunu unutmayın.

Lolan_Whatsapp Whatsapp