• En kaliteli ürünler ile hizmet veriyoruz

  • Hizmet sağlayıcısıyız

Terrazzo Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Çok amaçlı döşeme malzemelerinden oluşan Terrazzolar, yapılarında taş, mermer gibi agregalardan oluşan talaş karışımlı epoksi reçinesi ya da beton içermektedir. Terrazzolar, açık veya kapalı mekân fark etmeksizin zemin üzerinde beton ve fayans olarak döşenebilmektedir.

Terrazzo uygulamasının çok geniş kullanım yelpazesi olmakla birlikte ticari binalarda, evlerin zemin döşeme ve tezgahlarında tercih edilmektedir. Bu uygulama sayesinde renkler, desenler ile farklı tasarımlar oluşturularak görsel zenginlik ön plana çıkmaktadır. Ayrıca terrazzo uygulanan zeminler daha hafif ve dayanıklı yüzey haline gelir.

Terrazzo Uygulamasının Avantajları Nedir?

- Bu uygulama sayesinde zeminlerde ovalama veya cilalama gibi işlemler gerektirmeden kolaylıkla temizleme işlemi yapılabilmektedir.
- Birçok farklı tasarımlar yapılarak, mekâna özel tasarımlar elde edilebilmektedir.
- Yüzeye uygulanan benekli doku ve dayanıklı zemin malzemesi sayesinde yüzeyin lekelenme ihtimalinin önüne geçilmektedir.
- Terrazzo uygulamasının zemine dikkatli bir şekilde döşenmesi oldukça önemlidir. Aksi taktirde gözenekler açık ve küflenme yapabilmektedir. Ancak uzman ekipler tarafından dikkatli bir şekilde döşenen terrazzo ile zeminde gözeneksiz bir yüzey elde edilir.
- Terrazzo uygulama esnasında çimento malzemesi kullanıldığı için daha dayanıklıdır. Bu sayede kurumsal ve ticari binalarda daha çok kullanılmaktadır.
- Daha az bakım maliyeti ile daha ekonomiktir.
- Terrazzo VOC uyumludur.
- Geniş yelpazeli renk seçenekleri mevcuttur.
- Uygulama alanının mekânda yapılması monolitik bir yüzey ile zeminden, zamandan ve maliyetlerden tasarruf sağlamaktadır. 
- Terrazzolar uygulandığı yüzeyin ömrünü uzatmaktadır. 
- Terrazzo, zeminin kayma özelliğini engelleyerek güvenilir yürüme alana sağlar. Bu sayede hastane, avm gibi mekanlardaki insan yoğunluğunun fazla olduğu alanlarda kazaların önüne geçmektedir.
- Terrazzo uygulanan yüzey yüksek basınç yapan ağır makinelere karşı dayanıklıdır.
- Terrazzo çevre dostu zemin kaplama çeşididir.

Terrazzo uygulamaları kullanımı yaygınlaşan popüler uygulamalar arasında yer almaktadır. Sıklıkla okullarda, hastanelerde, restoranlarda, alışveriş merkezlerindeki yüzeylerin yapımında tercih edilmektedir. 15. yüzyıldan günümüze kadar gelen terrazzo, zemin döşemelerinde mermer, kuvars, cam, granit taşların bağlayıcı malzeme ile birleştirilmesi sonucunda farklı tasarımlar ile göz önünde yer almaktadır. 

Siz de bulunduğunuz mekânı daha estetik daha şık göstermek istiyorsanız iletişim sayfamızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Lolan_Whatsapp Whatsapp