• En kaliteli ürünler ile hizmet veriyoruz

  • Hizmet sağlayıcısıyız

Terrazzo Parlatma – Terrazzo Silim Nedir?

Bu yazımızda “Terrazzo Parlatma – Terrazzo Silim Nedir?” konu başlığına değineceğiz. Terrazzo silim, özel yüzey silim makineleri yardımı ile zarar görmüş zeminler üzerinde kazıma, honlama ve parlatma işlemleri ile zemin aşındırılarak parlak ve pürüzsüz görünüm elde etme işlemine denir.

Terrazzo zeminin üzerinde mum esaslı parlatıcı kullanmadan patlatma teknolojisi sayesinde eski veya yeni terrazzo silim işlemi yapılmaktadır. Terrazzo silim işlemi ile beraber yüzey alan ışıltılı ve dayanıklı alana sahip olmaktadır. Aynı zamanda terrazzonun yapay taş olması ile müşterinin tercihine göre renk, desen ve tonda üretilebilir. Bu sayede genellikle mutfak tezgâhları ve zeminlerde kullanılmaktadır.

Terrazzo yapıları uzun ömürlü kullanım imkânı tanırken, insan trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde terrazzo silim işlemleri ile daha dayanıklı hale getirilmektedir.

Terrazzo silim

1- Terrazzo Silim Uygulaması Nasıl Yapılır?

Terrazzo taşının yapay olması, ham madde standardı olmaması, taşın sertlik derecesi, yüzey kalınlığı gibi etkenler silim yöntemlerinde önemlidir. Terrazzo silim uygulaması, beton zemini terrazzo işlemi veya yeni terrazzonun zemine kaplanarak kurumasından sonra, profesyonel makineler yardımı ile gerçekleştirilen silim işlemidir.

Terrazzonun fiziksel özelliği taşın yapısına göre değişmektedir. Bu nedenle yapılacak olan silim işlemi öncesinde zeminin veya tezgâhın hangi amaç için kullanılacağı belirlenerek o doğrultuda işlem yapılmalıdır. Terrazzo yüzeyi, silim makineler yardımı ile silindikten sonra istenilen kaplama türü yapılır. Örneğin epoksi kaplama, poliüretan kaplama, cila gibi çeşitli uygulamalar yapılabilir.

2- Terrazzo Silim Uygulamasının Özellikleri 

- Müşterinin tercihine göre renk, desen ve tonda yüzey alternatifi bulunur.
- Zemin silim işleminden sonra daha dayanıklı hale gelir.
- Yüzeyin ya da tezgâhın uygulama sonucunda temizliği ve bakımında kolaylık sağlanır.
- Ekonomik bakım imkânı elde edilir.
- Yüzeyin tozuma ihtimalinin önüne geçilir.
- Işığın yansımasını arttırarak maksimum %40 enerji tasarrufu sağlanır.
- Terrazzo taşının kayma direncini arttırması ile daha güvenli zeminler oluşur.

Özetle Terrazzo parlatma uygulamasında, silim makinalar ile zemin kazınıp, sonrasında parlatma kimyasalları ile zemin son şeklini alması sağlanır. Yapılan bu uygulama ile birlikte yüzeyde estetik görünüm iyileştirilip, uzunca bir dönem dayanıklılık da sağlanmış olur. 

Terrazzo yüzeyinin ve zeminin uzu ömürlü olması ve estetik görünümü korumak amacıyla belirli aralıklarda silim-parlatma ve cilalama işlemlerinin yapılması gerekir. Ayrıca tüm bu işlemler sırasında hiçbir şekilde çevreye zararlı olabilecek materyaller kullanılmamaktadır. Yazımız ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Lolan_Whatsapp Whatsapp