• En kaliteli ürünler ile hizmet veriyoruz

  • Hizmet sağlayıcısıyız

Mozaik Uygulama Nedir, Nasıl Yapılır?

Mozaik uygulama, çeşitli doğal taşlara çimento ve boya maddesi eklenilerek elde edilir. Mozaik harcının kaplanacak zemine uygun olarak hazırlanan kalıplara dökülmesiyle yapılır. Günümüzde mozaik uygulamaları son derece kullanımı yaygınlaşmıştır.

Dökme mozaik uygulama, ince ve kaba mozaik olarak adlandırılan iki kısımdan oluşmaktadır. Kaplamanın yapıldığı yerde hazırlanarak uygulanır kalınlığı ince mozaiğin içine konan malzemeye göre değişiklik gösterir. Hazırlanan karışımın bünyesine renk veren maddeler ilave edilerek renk ve desen açısından her duruma uygulanabilmektedir.

Mozaik zemin kaplama teknik özellikleri

1- İnsan sağlığına ve çevreye zarar vermez.
2- Yerinde dökme mozaik yüzeyler isteğe göre mat, parlak, fırçalanmış vb. dokularda uygulanabilir.
3- Zeminin kullanım amacına uygun bir tekstür verilebilir.

Mozaik zemin kaplama nasıl yapılır?

Dökme mozaik Terrazzo uygulandıktan sonra hava koşullarına göre 24 ile 72 saat arası kurutulması için bekletilir. Ürünün kuruduğu kontrol edildikten sonra uygulama ekibi, silim makinalarıyla zemin üzerinden 4mm tıraşlanır ardından farklı elmas uçlarla ince silim işlemi gerçekleştirilir. Bu uygulama ıslak olarak uygulanılması gerekir. Uygulama  esnasında endüstriyel tip elektrikli süpürgeler kullanılır ve su sızıntı asgari düzeye indirilir. Tıraşlama ve silim işlemi tamamlandıktan sonra zemin üzerine mozaik parlatıcı uygulanır. Böylece tasarım çok daha canlı bir görüntüye kavuşur.

Yerinde Dökme Merdiven Mozaik Merdiven

Dökme Terrazzo Merdiven Paledyen Uygulaması

Taraklı Mozaik Renkli Mozaik Taş

Son yıllarda sıkça kullanılmaya başlayan dökme mozaik merdiven ürünleri iç mekan tasarımlarının vazgeçilmez bir parçası da olmuştur. Görsel güzellik anlamında normal merdivenlere göre çok daha güzel gözükmektedir. Kolay çizilmemesi ve normal merdivenlere oranla daha az kir tutması tercih edilme sebepleri arasında yer almaktadır.

Tasarımsal olarak göze çarpması ile güzel görünümler sergileyen dökme terrazzo merdiven en büyük avantajlarından biri olan istenilen renk seçimi yapılabilir olması bu sayede ev dekorasyonları için en çok tercih edilen bir uygulama arasında yer almaktadır.

Birden fazla çeşidi bulunan mozaik uygulamaların istenilen talepler doğrultusunda hazırlanıp ihtiyacınız olan malzeme imkanını sizlere sunmaktadır. 

Lolan_Whatsapp Whatsapp