• En kaliteli ürünler ile hizmet veriyoruz

  • Hizmet sağlayıcısıyız

Yerinde Dökme Mozaik Nedir?

Günümüzde oldukça fazla yaygın olan yerinde dökme mozaik kaplama, ince ve kaba mozaik denilen iki kısımdan meydana gelmektedir. Yerinde dökme mozaik diğer mozaik yapılışlarına göre kaplamanın kapıldığı yerde hazırlanıp uygulanmaktadır. Mozaiğin içine farklı malzemeler eklenerek farklı özeller kazanması sağlanabilir.

Yerinde dökme mozaikte en çok dikkat çeken oluşumda karışımın içerisine renk verici maddeler katılarak istenilen renkte uygulanabilir olmasıdır.

Yerinde Dökme Mozaik Özellikleri

- Temizlik maddelerine dayanıklıdır.

- Yapım maliyeti düşüktür.

- Üzerine her çeşit desen ve şekil verilebilmektedir.

- Bakteri barındırabilir.

- Soğuk bir görünüme sahiptirler.

- Sağlam ve uzun ömürlüdür.

- İnsan sağlığına ve çevreye zarar verici madde bünyesinde bulundurmaz.

Yerinde Dökme Mozaik Kullanım Alanları: Genellikle ıslak mekanlarda tercih edilen dökme mozaik; balkon, teras gibi alanlarda kullanılır. Konutlarda, ticari ve turizm yapılarında, kamu binalarında, okullarda, hastanelerde, kent meydanlarında, yürüme yollarında ve parklarda uzun yıllardır kullanılabilir.

Dökme Mozaik yapımı aşamasında bazen rastlanılan çatlamalar meydana gelebilir. Bunun sebebi yerinde dökme mozaiğin beton alt yapı harcı ile mozaik harcı arasındaki dozaj farkı, dozajın uygun olmaması ve mozaik kaplamanın kalınlığının homojen olmamasıdır.

Gerekli önlemler alındıktan sonra gerektiğinde derzler oluşturularak, meydana gelen çatlamaların çizgiler boyunca oluşmasına olanak sağlamaktadır. Epoksi Lolan Yapı olarak sizlere sunmuş olduğumuz yerinde dökme mozaik hizmetlerimize ve diğer hizmetlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Lolan_Whatsapp Whatsapp