• En kaliteli ürünler ile hizmet veriyoruz

  • Hizmet sağlayıcısıyız

Terrazzo Nasıl Yapılır?

Terrazzo geçmişte kullanılan zemin uygulamalarına göre günümüzde daha canlı renklerde kullanılan mimarların tasarımlarını zemine yansıttıkları uygulamadır. Uzun ömürlü ve düşük bakım maliyetiyle diğer zemin kaplama malzemelerine göre avantajlı bir uygulamadır.

Terrazzo uygulamasına başlamadan önce alınması gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Güzel sonuçlar yaratan bir terrazzo zemin kaplama uygulaması için öncelikle sağlanması gereken kontrolleri gözden geçirmek gerekir.

Terrazzo uygulamasında dikkat edilmesi gerekenler?

İlk olarak beton zeminlerde uygulanacak olan reçineli yer döşeme işlemlerinde gözden kaçmaması gereken bir nokta yapılacak binadaki nem oranı nemin hareketi ve hava sıcaklığını bilmek son derece işe başlamadan önce bakılması gereken bir adımdır. Yapılacak olan zemin katlama işleminin başarılı bir sonuç vermesi için zemin sıcaklığının 13-15 C derece olması gerekmektedir. Ayrıca epoksinin yoğunlaşma noktası da beraberinde dikkat edilmesi gereken bir diğer noktadır. Yüzey sıcaklıklığının yoğuşma noktası hesaplanarak 5 C derece yukarısında olması önerilir.

Beton zeminlerin sıcaklığı yoğuşma noktasından düşük olmamalıdır ve gerekli kontroller yapılıp sonrasında terrazzo zemin kaplama uygulamasına geçilmelidir. Aksi bir durum oluştuğunda istenilen yapışma tam olarak gerçekleşmez ve zemin donuk bir görünüme sahip olur. Bu gibi durumları yaşamamak adına yer kaplama işlemi için uygun koşulların sağlanarak uygulamanın işleme alınması gerekir.

Terrazzonun uygulanacağı alan sürekli hava sirkülasyonu ile havalandırıldığında bu gibi sorunlar minimum derecede aza indirmiş olabilirsiniz.

Terrazzo uygulamasında zemin hazırlığı

Zemin hazırlığınızı doğru yapmanız önemlidir. Basit bir işlem gibi görünen terrazzo zemin kaplama eğer uygun zemine uygulanmadığı durumda zor ve pahalı bir onarım sürecini de beraberinde getirir. Bu nedenle zeminin durumu en uygun yüzey temizliğinin türünü de belirlemiş olur.

Eski bir beton zemin üzerine terrazzo kaplama uygulanacak ise önce çatlaklıkların onarılması ve yüzeydeki tüm boya, yapıştırıcı, izolasyon malzemelerin temizlenmiş olması gerekmektedir. Bu temizliğin yapılması eski beton üzerine yapılacak olan terrazzo uygulamasının yapısal olarak iyi sonuçlar vermesini sağlar.

Daha önceden hiç beton zemin üzerine yapılmamış terrrazzo kaplamaları için ise işleme geçmeden önce zeminin bakımı yapılıp yapılacak betonun 28 gün bekletilmesi gerekmektedir. Kaplama yapılmadan önce beton yüzeye herhangi bir işlem yapıştırcı gibi maddeler kullanılmamalı ve yüzey mala yardımıyla düzeltilmiş olmalıdır.

Terrazzo zemin kaplama ile ilgili daha fazla bilgi almak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Lolan_Whatsapp Whatsapp