• En kaliteli ürünler ile hizmet veriyoruz

  • Hizmet sağlayıcısıyız

Karo Terrazzo Mozaik Nedir?

Günümüzde karo terrazzo mozaik uygulaması oldukça popülerdir. Karo mozaik tamamen doğal malzemelerle mermer tozu, beyaz çimento, toz boyalar, agrega, silis kumu ve kuvars kullanılarak işinin ehli ustalar tarafından, el işçiliği hüneriyle üretilmektedir.

Karo mozaik simanların en büyük avantajı tasarımcının yapmış olduğu tasarımın her renk ve deseni çok küçük miktarlarda dahi temin edebilme olasılığıdır. Burada önemli olan desen şablonunun yapımı veya üreticide var olmasıdır.

Karo Terrazzo Mozaik Nasıl Uygulanır?

- Ürünler tamamen doğal hammaddeler kullanılarak üretildiği için küçükte olsa ürünlerde kalınlık, ağırlık ve ton farklılıkları olabilir. Farklı tonların oluşmasını istemiyor isek farklı kutulardan alınan karolar birleştirilerek döşenmelidir.
- Isı değişimine maruz olunan yerler de esnek yapıştırıcılar kullanılması gerekmektedir. Islak zeminler için ise su geçirmeyen maddelerin kullanılması gerekmektedir.
- İmkan var ise zemin ısıtma sistemi 12 saat kapalı tutulmalıdır.
- Döşememizin istediğimiz gibi olmasını istiyor isek bekleme süresi çok önemlidir. Bu süre içerisinde karoların yerlerine tam oturduğundan emin olmalı ve derz çatlaklarının oluşmasına engel olunmalıdır.
- Derzlerin kuruduğuna emin olduktan sonra sadece su ve sünger ile temizlenmelidir.
- Döşemeleri bitirdikten sonra en az 3 ve 7 gün arasında sistire işlemi yapılmalıdır. Sistire işlemi ile karolar daha temiz ve parlak gözükmektedir.

Karo Terrazzo Mozaikler ticari mekanlarda ve konutlarda sık sık kullanılmaktadır.
Ticari mekanlarda; restoranlar, tatil köyleri, oteller, perakende mağazaları, cafeler ve ofislerde bakımının kolay olması ve dayanıklı olması sebebiyle tercih edilmektedir.

Konutlarda; oturma odasında, banyoların duvarlarında, kütüphane, merdiven, şömine ve banyo zemini gibi ıslak olan alanlarda da rahatlıkla kullanılabilir.

Lolan_Whatsapp Whatsapp