• En kaliteli ürünler ile hizmet veriyoruz

  • Hizmet sağlayıcısıyız

Epoksi Boya Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Epoksi boya, kuruduktan sonra fiziksel ve kimyasal tüm etkilere karşı oldukça dayanıklı bir hale gelen kimyasal bir boyadır. Zemin kaplama işlerinde genellikle şık durduğu ve şekil vermesi kolay olduğu için kullanılır. Epoksi boya uygulamaları zemin, masa ve birçok dekorasyon aracında kullanılabilir. Renk ve uygulama çeşitleriyle zengin olan epoksi boya tüm zeminlerde kullanılabilir.

Epoksi boya kullanım şekli ile dekorasyon dünyasına öncü bir yön vermektedir. Dayanıklı bir boya olmasının yanı sıra kolay şekil alması sebebiyle istenilen tasarımı kolay bir şekilde zemine uygulamada kolaylık sağlar. Epoksi boya zemin uygulamalarını profesyonel epoksi zemin kaplama ustası yardımıyla istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. 

Epoksi Boya Nerelerde Kullanılır?

Epoksi boya nerelerde ne şekilde kullanılır sorusunun cevabını çok net bir şekilde verebiliriz. Zemin kaplama epoksi boyanın en çok göze hitap eden alanlarındandır. Epoksi zemin kaplama olarak nitelendirilen bu çalışma ile istenilen tasarımlar istenilen sağlamlıkta ve istenilen biçimde yüzeye yansıtılabilir. Dekorasyon amacı ile kullanmaya başlandığı için başarısıda beraberinde gelmektedir.

Epoksi Boya Kullanım Alanları;

- Endüstriyel Zemin Kaplamaları
- Otopark Zemin Kaplamaları
- Ev ve Ofis Zemin Kaplamaları
- Laboratuvar Zemin Kaplamaları

Zemin kaplamalarının yanı sıra belli başlı ev eşyaları için tasarımsal olarak kullanıldığı da bilinmektedir. Epoksi masa, mutfak tezgahları bunların birkaçını oluşturmaktadır.

Nelere Dikkat Edilmelidir?

Epoksi zemin kaplama uygulamalarının uzun yıllar boyunca sağlıklı ve dayanıklı  bir şekilde kullanılabilmesi için yapılmadan önce zeminin kesinlikle tüm uygulamalar öncesinde temizlenmesi oldukça önemlidir. En önemli faktörlerden biride işin ehli ustalarla çalışmaktır. Bunlara ek epoksi boyanın uygun alana uygulanması da oldukça önemlidir. Örneğin; fabrika ve depo alanlarında kullanılacak boya çeşitinin daha dayanıklı bir boya çeşidi olması gerekmektedir.

Lolan_Whatsapp Whatsapp