• En kaliteli ürünler ile hizmet veriyoruz

  • Hizmet sağlayıcısıyız

Dış Zemin Terrazzo Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?

Günümüzde peyzaj uygulamaların da en çok tercih edilen ürünler terrazzo dur. Bu yazımızda Dış Zemin Terrazzo nedir? Kullanım Alanları Nelerdir? konu başlıklarına değineceğiz.

İlk olarak terrazzoyu tanımlayacak olursak terrazzo en eski çevreci zemin kaplama ürünüdür. İnşaatlarda kullanılan mermer ve granit parçaları karıştırılarak dekoratif yüzeyler elde edilmektedir. Dayanıklı, hijyenik ve az bakım gerektirmektedir.

Terrazzo mermer, kuvars, granit, cam veya başka taştan oluşan kompozit bir malzeme olup beton ve epoksi reçinesi ile kullanılmaktadır. Terrazzo da daha geniş renk seçeneği, hızlı kurulum ve çatlamaya daha az duyarlı olduğunu söyleyebiliriz. Malzeme kullanımına göre hem iç terrazzo hem de dış terrazzo olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. 

Dış Zemin Terrazzo Nedir?

Bu uygulama iş makineleri, araç ve yaya trafiğinin olduğu alanlarda araçların rahatlıkla hareket edebilmesiyle, kaymaması ve çalışma alanlarındaki gerçekleşebilecek kazaları önlemek amacıyla tercih edilen zemin kaplama çeşididir.

Dış Zemin Terrazzo Nerelerde kullanılır?

Oldukça geniş bir kullanım alanı vardır. Yaygın olarak kullanıldığı alanları sıralayacak olursak;

- Alışveriş merkezleri
- Yürüyüş yolları
- Park ve bahçe alanları
- Dekoratif amaçla hazırlanan iç alanlar
- Hastaneler
- Otoparklar
- Okullar
- Fuar ve sergi alanları
- Havaalanları
- Stadyumlar
- Oteller
- Üst geçitler
- Kafe ve restoran
- Teraslar 

Dış Zemin Terrazzonun Avantajları

- Terrazzo karbon içermediği ve su tutma özelliği olduğu için bakteri oluşumunu engellemektedir. Özellikle hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde tercih edilmektedir.

- Terrazzo dış mekanlarda faydaları olduğu kadar dekoratif olarak da yapılara değer katmaktadır.

- Uzun ömürlü, bakım ve onarım maliyetleri düşük, yapılan dikkat çekici tasarımlar ile göze hitap ederek tercih edilenler arasına girmektedir. 

- Tercihinize göre firmanıza ve binalarınızda kişiye özel tasarımlarda yapılmaktadır. 

- Dış zemin terrazzonun sağladığı Kolay temizlenme, Aşınma ihtimaline karşı yüksek direnç, Özel renklerde uygulanabilme ve kaydırmazlık genel avantajları arasında sayılabilmektedir.

- Dış Zemin Terrazzo tamamen geri dönüşümlü malzemelerden oluşmaktadır. Özellikle küresel ısınmanın arttığı bu dönemlerde çevreye duyarlı projeler katmaktadır. LEED sertifikasyonun birçok projede zorunlu olduğundan terrazzo zemin kaplama özelliği tercih edilmektedir. 

Kısaca Dış Zemin Terrazzo uygulaması uzun ömürlü ve sağlıklı yer kaplama için ideal seçimler arasında yer almaktadır. Dış Zemin Terrazzo uygulamasıyla ilgili daha detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.
 

Lolan_Whatsapp Whatsapp