• En kaliteli ürünler ile hizmet veriyoruz

  • Hizmet sağlayıcısıyız

Dezaktif Beton Zemin Kaplama Nedir, Nasıl Yapılır?

Son yıllarda dikkat çeken derecede hoş ve pürüzsüz görünümü beraberinde getiren Dezaktif Beton Zemin Kaplama zemine pek çok açıdan yarar sağlamaktadır. Geliştirilmiş betonun kullanılmasıyla beraber zemin uygulanmasına dayalı kaplama olarakta bilinir. Farklı renk ve boyutta agregalarla beton yüzeylerine doğal ve estetik görünüm kazandırması şehir meydanları, bahçe yolları, süs havuzları gibi birçok dezaktif yüzey kaplama alanlarında değer kazanır.

Kötü hava şartlarına ve kimyasal etkenlere karşı bozulma yaşamaması önemli derecede talebin yoğunluluğunu etkilemektedir. Zemin görünümünde etkilediği dekorla birlikte kalitesiyle de etkileyicidir.

Dezaktif Beton nedir?

Dezaftifleştirilmiş betonları veya küçük çakılları betonlaştırılıp özel kamu alanlarındaki veya araçların geçtiği yüzeyleri renkli veya renksiz seçenekleriyle beton içine sabitleşen mıcırların göründüğü çevre düzenleme betonudur.

Dezaktif Beton

Dezaktif Beton’un sağladığı avantajlar

- Dayanıklılık ve kalıcılık sağlaması
- Bakım kolaylılığı
- Görünüme doğallık ve estetik katar
- Pütürlü bir yüzeye sahip olduğu için kaymayı önler
 

Neden Dezaktif Beton seçmeliyim?

Günümüzde en çok kullanılan malzemelerin başında tanımlanan Dezaktif, son derece etkilidir. Dayanıklılığın yanı sıra estetik bakımdan ve fiyat bakımından oldukça başarılı sonuçları beraberinde getirir. Normal pürüzlü  yüzeylerden farklı olarak Dezaktif yüzeyleri daha hoş görünüme sahiptir. Özel tasarıma sahip olması ve kalıcı özelliğini ön plana çıkarması tercih edilebilirliği arttırmaktadır. Geniş yüzeylere sahip olmasıyla beton arasından çıkabilecek bitkileri engelleyen yapıdadır.

Dezaktif Beton nasıl uygulanır?

Teknik alanda donanımlı, tecrübeli ve profesyonel ellerde beton uygulamaları hem pratik hem de ekonomik olarak her zemine kolaylıkla uygulanabilir. Baskı beton uygulamaları kaplanacak zemine göre değişiklik gösterse de temelde aşağıdaki aşamalardan oluşmaktadır.

Dezaktif Beton planlaması

İlk adımımız her zaman planlama ve müşteri bilgilendirme aşamasıdır. Bu aşamada tecrübeli teknik ekibimiz beton uygulaması yapılacak olan zemini inceleyerek müşterimizin taleplerini değerlendirir ve teknik planlamasını yaparak en uygun teklifi sunar. Müşterilerimiz ile birlikte beton kaplamasını planlamak en önemli işlem aşamamızdır.

Dezaktif Beton zemininin hazırlanması

Ön hazırlıklarının yapılması uzun ömürlü olması için gereklidir. Zeminde çimen, ağaç kökü vb. düzensizlikler bulunuyorsa temizlenir ve zemin olabildiğince düzeltilerek beton uygulamasına hazır hale getirilir. Uygulamadan önce mıcır uygulaması yapılarak zemin ile baskı betonun bağlantısı kesilir.

Dezaktif Beton kalıplama

Beton yapılacak zemin düzeltildikten sonra önceden planlanan şekle göre metal ya da ahşap olarak hazırlanan kalıplar yerleştirilir. Bu kalıplar hem betonun şekil alması hem de mukavim olmasını sağlar.

Dezaktif Betonun dökülmesi

Beton malzemesi teknik ekibimiz tarafından uygulamanın yapılacağı alanın iklim koşullarına göre titizlikle hazırlanır. Beton karışımın oranı, dezaktif beton uygulamasının uzun ömürlü olması için önemlidir.

Dezaktif Betonun düzeltilmesi

Dezaktif beton için gerekli beton döküldükten sonra betonun içerisinde hava kabartıları kalıp boşlukları kalmayacak şekilde düzenlemeler yapılarak drenaj kanallarının da açık bırakılması tasarlanır. 

Son olarak ekibimiz tarafından kontroller yapılır ve ilk bakımından sonra siz değerli müşterilerimize teslim edilir.

Lolan Yapı olarak Dezaktif Beton özelinde gerçekleştirdiği çalışmalarda müşteri memnuniyetine son derece önem vermekteyiz, beklentilerinize yanıt ve memnun kalacağınız sonuçlar alabilme olanağını sizlere sunuyoruz.

Lolan_Whatsapp Whatsapp