• En kaliteli ürünler ile hizmet veriyoruz

  • Hizmet sağlayıcısıyız

Dekoratif Zemin Uygulaması Nedir?

Günümüzde, dekoratif zemin uygulamaları görsel olarak şık ve estetik görünümlü sınırsız zemin kaplama çeşididir.  Bu uygulama sayesinde istenilen çizimi, resim, koreografiyi ya da nesneyi zemine yansıtabilirsiniz.

Dekoratif zemin uygulaması dış etkilere karşı koruma sağlarken dayanıklı ve uzun ömürlü oluşuyla ön plana çıkmaktadır. Dekoratif zemin uygulamaları 3 ayrı kategoriye ayrılmaktadır.

- Epoxy Boya ile Yapılan Dekoratif Kaplamalar: Birbiri ile bağdaşmayan ve uygulama esnasında farlı desen ve sentezler oluşturan uygulama türüdür.
- Az Katmanlı ve Film Tabaka Kalınlığı İnce Olan Dekoratif Kaplamalar: Betonun kaliteli ve sağlamlığı ile talebe göre ince sınıfına giren uygulama türüdür.
- Epoksi Zemin Kaplamalar: Multilayer olarak adlandırılan kısaca çok katmanlı film tabakaların kalınlıklarından olan uygulama türüdür.

Dekoratif zemin uygulamaları görselliğe ve estetiğe önem vermektedir. Dekoratif zemin uygulamasında zeminin kaymazlığının sağlanması, güvenli yürüyüş, sürtünme ve aşınmalara karşı önlemler alınmaktadır. Ayrıca zemin betonun sağlamlığına dikkat edilmelidir. Beton sağlam değil ise sağlamlaştırıldıktan sonra dekoratif işlem yapılmalıdır.

Gelişen teknoloji ile birlikte dekoratif zemin uygulamalarına birçok sektörde rastlamaktayız. Zeminlerimize uyguladığımız dekoratifleri iş yerlerinde, okullarda, evlerde, mağazalarda, spor salonlarında ve fabrikalar gibi birçok alanlarda tercih edilmektedir.  Kolayca temizlene bilirliği en önemli özelliklerinden bir tanesidir. Ayrıca parlak görünümü sayesinde ortam daha geniş gözükmektedir. 

Dekoratif Zemin Uygulamasının Özellikleri Nelerdir?

- Zamandan tasarruf edilmesini sağlar.
- Projeleri uygulama alanlarında hızlıca imalat edilebilmektedir.
- Modern görünümlüdür.
- Yağ ve kimyasallara karşı dirençlidir.
- Kokusuz ve hijyeniktir.
- Dekoratif çalışmalarında renk seçeneği oldukça geniştir.
- Bakteri oluşma ihtimalini ortadan kaldırır. 
- İzolasyon özelliği taşır.
- Uygulama süresi kısadır. 
- Sağlam yapıştırma gücü bulunmaktadır. 

Kısacası dekoratif zemin uygulamaları istenilen renkte ve şekilde zemine yansıtılabilmektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte tasarım sınırı olmayan dekoratif zemin uygulamalarında şık ve estetik bir görünüm elde edilmektedir. Ayrıca uzun ömürlü ve kolay temizlenmesi dikkat edilen  özellikleri arasındadır. Yazımız ile ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız bizlere ulaşabilirsiniz.

Lolan_Whatsapp Whatsapp