• En kaliteli ürünler ile hizmet veriyoruz

  • Hizmet sağlayıcısıyız

Çimento Terrazzo Nedir?

Çimento mermer, beyaz çimento ve pigmentlerle birbirine bağlanmış mermer talaşından oluşan prekast bir malzemedir. Bir zeminin epoksi terrazzo  mu yoksa çimento terrazzo  mu olduğunu anlamak kolay değildir, fakat önemli olan püf noktası hangi terrazzo malzemesi ile çalışıyor olduğunuzdur, bu sebepten bakım metodlarını iyi bilip uygulamak son derece önem verilmesi gereken noktadır.

Standart boyutta bloklarda (305x124x84 cm) üretilen, maksimum sertliği elde etmek için minimum zaman olan 28 gündür.

Kullanılan malzemenin türüne bağlı olarak, terrazzo hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabilir.  

 

Kum Yastığı Terrazzo

Bu aşama ilk çimento tabanının serildiği terrazzo için daha geleneksel bir yöntemdir, bu işlem sonrasında üstüne bir çimento bazlı terrazzo karışımı dökülmeden önce bir kum tabakası uygulanır.

Kum tabakası bazı hareketlere izin vererek çatlak potansiyelini en aza indirir bu yöntem sayesinde ağır ve kalın bir zemin oluşturulur ve inşaat sırasında beton kaideyi birleştirmeniz gerektiğinden yalnızca yeni binalar için kullanılır.

Monolitik Terrazzo

Bu alanda kullanılan çimento esaslı bir terrazzo olduğundan doğrudan beton alt zemine dökülür. Hem iç hem de dış mekanlarda uygulanabilir olması için beton alt zemininin üzeri düz ve iyi bir durumda olması gerekir.Uygulama potansiyel çatlama ile başa çıkabilecek en iyi çözüm olmamaktadır özellikle üst sınıf tesis, fabrika gibi, çoğunlukla tek katlı zemin kat binarında kullanılır ve bu alanlar için en ideali olarak bilinmektedir.

Çimento Terrazzo’nun Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Ticari, konut binalarında vb. birçok alanda fayda sunmakla birlikte çimentolu terrazzo bağlayıcıya birleştirilen mermer talaşlar ve diğer dekoratif agregalardan oluşan terrazzo çok yönlü bir döşeme sistemidir. Pek çok inşaat projelerinde temel unsur haline gelmiştir. Böyle olmasının sebebi binanın formunda ve işlevinde yardımcı olan özelliklere sahip olmasıdır. Bu özellikler ise;

  • Dayanıklılık
  • Sınırsız tasarım
  • Sürdürülebilirlik
  • Kayma Direnci


Birden fazla çeşidi bulunan Epoksi uygulamalarının istenilen talepler doğrultusunda hazırlanıp ihtiyacınız olan malzeme imkanını sizlere sunmaktayız.  Daha fazla bilgi almak için iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz sizlere yardımcı olmak için hazırız.

Lolan_Whatsapp Whatsapp