• En kaliteli ürünler ile hizmet veriyoruz

  • Hizmet sağlayıcısıyız

Beton Silim Parlatma Uygulaması Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Beton parlatma, özel yüzey beton silim makinaları ile kirli görünümlü beton yüzeyleri sırasıyla kazıma, honlama ve parlatma adımlarnı kullanarak mermer ve granit parlaklığı elde eder. Bu sayede;

Beton parlatma kesinlikle bir yüzey kaplama yöntemi değildir. Beton zemine ve çevreye karşı zarar vermez, bu yüzden tamamen çevre dostu uzun ömürlü ve ekonomik zeminler elde edilir.

Beton Silim Parlatma uygulaması neden tercih edilmeli?

1- Beton dayanıklılığını arttırır. 
2- Beton tozumanlarını tamamen engeller. 
3- Diğerlerine oranla daha düşük maliyetlidir. 
4- Bakımı kolaydır. 
5- Betonun kayma direncini arttırır.
6- LEED sertifikasına uyumlu.

Parlatılmış betonun ortalama kullanım ömrünün diğer yüzey kaplamalarına oranla daha fazla olması tercih edilmesinde en büyük sebeplerden biri haline gelmektedir. Fabrika zeminlerinde, otoparklarda, alışveriş merkezlerinde, depolar ve antreporlarda, gıda ve hijyen fabrikalarında ve ofis gibi birçok alanda kullanılmaktadır.

Beton yüzeyler bir kere parlatıldıktan sonra temizlenmesi sadece bir paspas ve su ile çok kolay bir şekilde yapılabilir. Cilaya gerek kalmadan herhangi bir kaplama malzemesine gerek duyulmaz.

Parlatılmış beton yüzeylerin kayma direnci parlatılmamış beton yüzeylere oranla çok daha fazladır. Parlatılmış beton, ahşap döşemeler, mermer ve granite oranla yaklaşık %40 daha az kaygan bir zemindir.

İç ve dış mekanlar için özel üretilmiş boyalarla beton zeminlerinizi renklendirerek dayanıklı ve dekoratif zeminler elde etmek mümkündür. Betonun üzerine hayal gücünüzle sınırlandırılmış dekoratif şekiller yapmanın yanı sıra firma logonuzu, uyarı ve işaretler gibi birçok uygulamalar mümkündür. Kullanılan beton renklendirici boyalar transparan beton içine işlenmiş olur. Betonun içine işleyen boyalar betonun kendi yapısını kapatmadan betonu renklendirir. Yüzeye sürülen boyalar aşınması ve kazınması mümkün değildir bu işlem yeni eski beton farketmeksizin uygulanabilmektedir.

Beton Silim Parlatma  Beton Silim Parlatma

Beton Silim Parlatma uygulama aşaması nelerdir?

1. Aşama 
Öncelikle kaba öğütme ve zemini kaplayan eski ve kirli katman ortadan kaldırılır.

2. Aşama
Düz ve pürüzsüz yüzey için iyileştirme başlar ve bu aşama iki öğütme aşamasından oluşur.

3. Aşama
Zemin elmas parlatma aşamaları için silikat bazlı kür ile doyurulur. Bu işlem aynı zamanda zemine 5 kata kadar dayanıklılık sağlar.

4. Aşama
Parlatma, parlatılmış beton üretimi için özel olarak dizayn edilmiş ekipmanlar ile başlar.

5. Aşama
7 öğütme aşamasından sonra zemin istenilen görüntüye ulaşmış olur ve ışıl ışıl parlar bu sayede sizlerde fonksiyonel ve çevre dostu parlatılmış beton yüzeylerine sahip olacaksınız.   

Lolan_Whatsapp Whatsapp