• En kaliteli ürünler ile hizmet veriyoruz

  • Hizmet sağlayıcısıyız

Basamak Silim – Basamak Parlatma İşlemi Nedir?

Basamaklarda kullanılan doğal taşın çeşidine göre (mermer, granit, karo, traverter, emperador, mozaik) zaman içerisinde oluşan kir, leke, çizik ve deformasyonlarda basamak silim veya parlatma işlemi uygulanmaktadır. 

Sürekli kullanılan basamak taşları yıpranarak matlaşır ve görüntü kirliliğine neden olmaktadır. Aynı zamanda basamakların bulunduğu alandaki görünümünü eski parlak haline getirmek için basamak parlatma işlemi yapılır. Bu uygulama sonunda güzel sonuçlar elde edilmektedir.

Basamak silim uygulamalarında, her taşa özel parlatma işlemi bulunmaktadır. Basamağın yapısının bozulmaması ve deformasyonların olmaması için yapılacak olan işleme önem verilmelidir.

Basamak Silim - Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde basamak parlatma işlemlerine uygun makineler yardımı ile silme, parlatma, yüzeylerdeki kiri ve tozun tamamını temizleyen ekipmanlardan bulunmaktadır. Ayrıca bu ekipmanlar makineye toplanan kiri suyu haznesinde tutarak yüzeylerde toz ve iz bırakma ihtimalini ortadan kaldırmaktadır.

Mermer yapı malzemesi, basamaklara uygulanan taşlardan en önemlisi ve kullanımı yaygın olan taş çeşididir. Mermerin, estetik ve dayanıklı olması nedeni ile merdiven basamaklarında sıklıkla kullanılmaktadır. 

Basamaklar aktif olarak kullanıldığı durumlarda taş rengini çabuk kaybederek matlaşabilmektedir. Bu nedenle patlatma işlemi yapılmadan önce silim uygulanacak taş çeşidine göre ilk olarak taşın deforme ve hasat tespitinin yapılması gerekir.  Daha sonrasında basamak parlatma işlemlerine uygun makineler ve aletler yardımı ile patlatma işlemine devam edilmelidir. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra basamağa cila yapılarak, parlak bir görünüm sağlanmış olur.

Basamak silim (parlatma) işlemleri;

- Oteller, 
- Villalar, 
- İş merkezinde, 
- Cafelerde, 
- Restoranlarda, 
- Konutlarda,
- Eğlence mekanları ve tüm iç, dış mekanlarda yapılmaktadır. Genellikle yüzeylerde mermer, mozaik ve bazalt taşları tercih edilmektedir. 

Özetle basamak silim parlatma işlemleri doğal taş yüzeylerinde zaman içerisinde oluşan yıpranma, matlaşma ve kirlenme gibi olumsuzluklarda uygulanmaktadır. İç ve dış mekanlarda ki basamakların görünümünü özel makine ve ekipmanlar yardımıyla canlandırılarak eski görünümüne kavuşturması sağlanır. Buda basamak silim işlemleri ile güzel sonuçlar elde edildiğini bizlere göstermektedir. Yazımız ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Lolan_Whatsapp Whatsapp